You are here:

Recent Projects - Commercial Exteriors

Sapphire Matt Sublime anodising creates a perfect screen.

JCU - Verandah Walk

Wilson Architects has selected Sapphire's Matt Sublime finish to all vertical elements on the JCU Verandah walk.

Sapphire Matt Raspberry Anodising adds pizzazz to the concrete structure

National Archives Preservation Facility

Sapphire was approached by May + Russell Architects to assist with finishes for the exterior of the preservation facility to meet their design brief

Stunning Anodised Trims a Highlight

Little National Hotel

Sapphire was approached to provide the finish for the highlight trims on the New Doma Groups Hotel.

Stunning anodised Artscreen

The Art Screen - The Quarter HQ

The Art Screen provides a focus that reflects the gardens in the courtyard dividing the residential apartments and commercial area of the Karratha Quarter Project

vibrant colours of Sapphire Anodising at play

Elizabeth Quay Kiosk 4

Sapphire was approached by Sally Matthews of Matthews & Scavalli Architects to help with a pallet of colours and finishes that reflects the position of the new Kiosk 4 in Elizabeth Quay. Sally wanted to use finishes that would play with light and emit sublte changes as the light changed throughout the day.

Ocean Keys - Carpark Screen

Sapphire finishes were selected to by Taylor Robinson to create a pleasing visual screen for the Ocean Keys multi-story carpark.

Sapphire anodising add class and sophistication to cafe roof

Ocean Keys Screen Roof

Designed as a part of the overall masterplan, the cafe roof compliments the design featured on the carpark screens and utilises the same finish.

Striking chunks of Matt Envy Anodising se this building apart from all others

41 X

41 EX is the new home for the Australian Institute of Architecture and as such serves as an icon for design within the Melbourne skyline highlighted Sapphire Matt Envy Anodised Panels

Colour abounds with Sapphire Anodisied Finshes

Italian Sports Club

Sapphire was asked by to help come up with finishes to provide a stunning expression of colour for the Italian Sports Club in Werribee.

Anodised in Matt Bright & Matt Pumpkin, Matt Curry, Matt Bamboo, Matt & Bright Tangerine, Matt Chilli and more

Bendigo Bank HQ

Bendigo Bank commissioned BVN Architecture and Gray Puksand to design the corporate headquarters in Bendigo to house over 1,000 staff. The brief for the building and integrated fitout coalesces 5 current locations into one central facility.

Neo Apartments - Using Aluminium Angle

NEO 200 Apartments - 2007

With 180 degree views, Neo 200 is designed to accommodate emerging demographic trends for smaller apartments located close to services and amenities.

Ballarat Learning Exchange - 4mm Custom Folded & Perforated Aluminium Sheet

Ballarat Learning Exchange

Located within a high-profile precinct in Ballarat in regional Victoria, the Exchange is surrounded by historic and contemporary buildings. Colour was the generator of a new identity for a new type of institutional building.

Audi Lighthouse Terminal

Audi Lighthouse Terminal

Sapphire developed a new finish in response to Audi's requirement for a metallic bright finish for the external of the new Lighthouse Terminal.

Multi coloured facade with Sapphire Anodised Finishes

Innovation Building - Digital Harbour Stage 2

Sapphire was contacted by ARM to assist in developing a colour pallet to use on the exterior of their new Innovation Building Project which now houses NBN CO Operations Centre.

Anodised Expanded mesh to keeps out the summer sun

BIialik College Library

Sapphire has supplied the anodised coatings for the new Bialik College Library to Sankeys range of aluminium expanded mesh which was used for the sunscreen to the North facade and ceilings to stunning effect.