You are here:

Recent Projects - Commercial Interiors

The Great Hall of the University of Sydney

Earlier this year, lighting installation at the Great Hall of the University of Sydney got a major upgrade. Sapphire worked with 3S Lighting to create a finish that would blend in with the existing gothic ceiling.

Elegance and sophistication with Sapphire Anodised Matt Roman Bronze

Giorgio Armani Store International Airport

Sapphire finishes help Giorgio Armani store with a new elegant sleek look in retail.

Sapphire Anodising plays with light

Eastlands Shopping Centre - Feature Ceiling - Chandelier

Sapphire was engaged by Aglo Systems to provide the coating for the many thousand reflectors that diffuse the light into the newly refurbed Eastlands Shopping Centre

vibrant finishes in Anodising - Sapphire Blueberry

ANU Colleges of Science - Chemical Science

Sapphire was approached by Lyons to assist with finishes for the ceiling panels that create the striking look upon entering the interior foyer of the building.

Macquarie Bank HQ - Internal Stairs

Sapphire's Matt Citrus was chosen as the finish by BVN Donavan Hill to add pizazz to the internal access stairs in the stunning new makeover for 50 Martin Place.

Anodised Feature Panels in Sapphire Matt Brindisi

NAB Audtiorium, Docklands

Sapphire was selected to provide the striking finish for the ceiling panels for the NAB Lecture Theatre in NAB's new home at Docklands.

Foyer With Sapphire Anodised Panels

Boston Consulting

The Boston Consulting Group’s Perth office reveals an impressive understanding of the contribution of workplace design to business success. Skilfully executed, with an intrinsic connection to the landscape, the new design serves as a commercial tool which has the potential to contribute to employee satisfaction, the company’s recruitment success and general workplace productivity.

Opulence abounds with Sapphire Anodised Finishes

Landmark HK

Sapphire and Jeb have helped unite the four Landmark sites together by providing a unique range of finishes and textures on aluminium refurbish the old pedestrian bridges that link the premium sites together

Sapphire Anopanel excites any foyer

KPMG

Sapphire Anopanel has been used by M Moser to give a luxurious feel to the foyer the new fitout for KPMG in Hong Kong. Panels were supplied through our agent Jeb Asia in Hong Kong

Perth Arena

Sapphire Anodised 3000m2 of expanded mesh panels that make up the ceilings of many of the areas within the Perth Arena

Folded and Perforated Panels protect from the elements

RMIT SAB Portals

RWA worked in conjunction with Lyons to deliver eight unique Portal spaces within the new state-of-the-art educational facility at RMIT University. The SAB Portals will play an important role within the culture of the University by providing passive areas for relaxation, contemplation as well as providing learning opportunities and a variety of different teaching spaces.

Queensland Brain Institute  -2008 Interior Design Award Winner

Queensland Brain Institute

The outcome of a competition to design a research facility for the University of Queensland dedicated to understanding the brain. The new building houses a remarkably broad gathering of the scientific community including researchers, associated schools, centres, institutes and commercial bodies.

Eureka Skydeck - Aluminium Sheet

Eureka Skydeck

Sapphire supplied finishes for aluminium sheet used as wall cladding within the Eureka Skydeck Level 88 Fitout.

530 Collins - Matt Allora & Matt Nebbio finish

530 Collins

530 Collins is one of Melbourne's largest premium office buildings ideally situated in the heart of the corporate precinct. Large, flexible floor plates and superior services ensure businesses are at their most productive, bolstered by significant sustainability measures which will deliver a 5 star NABERS Energy rating in 2011.

Ginger Boy

Ginger Boy Restaurant

Gingerboy is Ezard’s other half: a funky interpretation of traditional Asian dishes and flavours from various parts of Thailand, Malaysia and China; street and family food dressed up for the urban hip. It’s a modern Australian interpretation of an overt cuisine and culture, and there is nothing demure about the place.

Myer Mural Wall with stunning Anodised Finishes

Myer Mural Hall

Sapphire was contacted by NH Architecture to assist in developing a new concept for the Myer Mural featuring custom designed embossed panels to create a multi-colour wall of different textures and finishes.

Bendigo Bank - Anodised in Bright & Matt Pumpkin, Matt Curry, Matt Bamboo, Matt Chilli and more

Bendigo Bank HQ

Bendigo Bank commissioned BVN Architecture and Gray Puksand to design the corporate headquarters in Bendigo to house over 1,000 staff. The brief for the building and integrated fitout coalesces 5 current locations into one central facility.

Striking Contrast of Matt Blush, Linished Bright Chome and Matt Mako Anodised Sheet

BHP Billiton

Sapphire was approached by Lyons to assist in creating a metallic feel to the Qv2 foyer for the global headquarters of BHP BIlliton. Lyons chose three of Sapphire's finishes in Matt Mako, Linished Bright Chrome and Matt Blush to create the modern feel of the foyer which instantly lets you know that you arrived at BHP.

Sapphire Aluwall Panel featured in the court rooms

Parramatta Trials Court Rooms

Sapphire was contacted by Lyons to assist in developing finishes on aluminium that would be a pleasant alternative to the tradition timber interiors in court rooms. A new Aluwall pabel was developed in response that clips together with invisible fixing.

Curves to impress with Sapphire Custom Handrails

UNSW - Lowy Cancer Reseach Centre Atrium

Sapphire worked in conjunction with the Fitout Contractor Cubic Interiors to fulfil the design intent proposed by Wilson + Lahznimmo Architects for the atrium of the new Lowy Reseach Centre at UNSW.

striking clean look with Anodised finishes

African + Eastern

Sapphire Aluminium supplied through agents Jeb Asia the anodised panels use for the wall & counter linings and the custom made seat.

Lattitude Tower Fire Stairs

Sapphire worked in conjunction with the fitout contractor for the base building Cubic Interiors to provide a durable lumanescent finish for the cladding on the fire stairs on the tower.

Strking colours extend six metres through the building

Pharmacare

Sapphire was contacted by ODCM to assist with colours to give a striking presence to a the design concept for the main stairway into the Pharmacare's new state of the art facility.