You are here:

Recent Projects - Office Partitions

Gilbert + Tobin

Woods Bagot chose Sapphire's Polished Bright Chrome to compliment the natural timbers and materials used throughout the fitout.

Paspaley Head Office - Microline and Shooshline

Sapphire was contacted by SJB to assist with the provision of a partition system and finish that reflected opulence and elegance found in Paspaley's pearls.

Allens Linklater - Sapphire Microline and Shooshline Doors

Sapphire was approached by Bates Smart to assist in meeting the design brief discussed with their client and Microline provided the solution.

Westpac - Barangaroo , Wideline & Shooshline

Sapphire was the inspired choice for Westpac's new headquarters in Barangaroo for its ability to glaze thicker glass than other systems available at the time.

Sapphire Microline featuring 50mm Shooshline Stiles overhead hung with soft open/close tracks

Ashurst - Microline & Shooshline Doors

Sapphire worked collaboratively with Cubic Interiors, Hassell and Ashurst to produce the new Sapphire Microline Suite for initial use on the Ashurst fit out providing a locally produced system that rivals more expensive European imports

Sapphire Microline with overhead hung soft close doors

Cromwell Property Group - Microline & Shooshline

Sapphire was engaged to provide the solution for complex aluminium glazing to create a modern Manhattan Warehouse feel with the slim appearance of steel frame glazing.

UNSW - Materials & Science Engineering Building - Microline, Shooshline, Frontline

Sapphire worked with Grimshaw, Cubic Projects and the builder to provide a modern framing system with high performance for the lab fronts and offices of UNSW's latest building.

Minter Ellison - Microline & Shooshline

Sapphire was approached by BVN to help come up with a modern POD design that was sleek and could be erected by local contractors that also met the relevant Disability and glazing codes.

Sapphire Maxline with Frontline glazing and Sliding Doors

Canon Headquarters - 76mm Maxline and Aluminium Doors

The Canon New Spaces project provides the first new headquarters for Canon Australia in over 20 years. The brief also demanded a cost-effective but high-value fitout that would showcase Canon business solutions and represent the Canon Master brand both visually and spatially.

Microline seamlessly integrates with office surroundings

ACMA - Microline and 400 Doors

The Intention of the Australian Communication and Media Authority’s (ACMA) new Melbourne headquarters, designed by peckvonhartel, is to bring ACMA personnel in to a new work environment that emphasises the ACMA brand and values. Accordingly the tenancy design uses a clever integration of branded elements into the new tenancy

Matt Midnight Frontline a sphisticated approach !

Garmin - Wideline Gen 2 & Frontline

Sapphire was called in by the design team of Geyer to help provide a vibrant interior for their client.

Sapphire Wideline 50mm

BHP Billiton - Frontline, Wideline Gen 2 & 400 Doors

Sapphire worked with the design team at Hassell to deliver the clean bold look required in office partitions to reflect BHP Billiton's values.

Barrick Gold

Sapphire worked with Cubic Group and Geyer to provide a sleek office partition to compliment Geyers design for the fitout of 4800m2

Sapphire Frontline and Aluminium Doors

J P Morgan -Frontline and Aluminium Doors

Sapphire worked with Geyer to provide the Frontline Partition Suite in Matt Kalamata anodising for the J P Morgan fitout of 14 floors in 85 Castlereigh Street headquarters.

Sapphire Microline and Aluminium Doors set new modern lines

Allen & Overy

Sapphire worked closely with the team at BVN Architecture to develop a solution that would maintain the new guidleines of the BCA code whilst maintaining a slim look and feel to the office fronts. The solution lay in using our Microline glazing system at 40mm wide x 50mm high combined with Sapphire sliding doors running behind the glazed office fronts.

Striking colours balanced with neutral tone of Matt Natural

Aristocrat Leisure Corporate HQ

Aristocrat’s brief was to create an efficient workspace that demonstrates a cohesive professional organisation. Geyer’s solution was to design delineated yet similar spaces to increase the connection. The Answer was Sapphire Partition Systems in Matt Natural combined with a bold colour scheme.

Google

Sapphire Aluminium is proud to have helped Google acheive a six star energy rating throug the use of Anodising, the green alternative finish and its quality recyclable aluminium partition suites.

Deloitte - Wideline & Aluminium Doors

Sapphire finishes and partition systems were selected by HBO + EMTB as they could be sourced in each state around the country and The initial commission involved the redesign of one level of their Grosvenor Place premises in Sydney.

Sapphire 50mm Wideline and Sliding doors

Goodman Fielders

The new facility includes flexible workplace across six upper floors with the main reception and client function floor at the lower entrance level. This reception floor includes a 600sqm Culinary Centre, a state of the art research and development facility for Goodman Fielder's latest products as well as a training, client function, breakout area and staff shop.

View of Anodised Frames in Lobby

Australian Red Cross

Sapphire's Wideline Medium Frame in Matt Abyss AA25 Anodising was used to help create a work of Art by BVN for the Australian Red Cross's new headquarters and blood processing centre.

Ernst & Young

Sapphire was approached by Geyer to assist in developing a new look and feel for their client featuring sliding doors to all offices to reduce space from swing doors the fitout size was 65000m2