You are here:
  • Home
  • The Artemis Centre - Melbourne Girls Grammar

The Artemis Centre - Melbourne Girls Grammar

Project: The Artemis Centre - Melbourne Girls Grammar
Location: South Yarra, Victoria, Australia
Architect: BVN
Finishes: Matt Ochre - AA25
Product: Custom Extruded Feature Fins
Completed: June 2017

According to BVN

The project is sited within a complex urban environment including the existing school campus buildings, residential neighbours, Royal Botanic Gardens and a heritage listed chapel adjacent to the site. Working collaboratively with the school and project consultants has facilitated an exceptional design that meets the school’s aspirations and expectations. Underpinning the design is a comprehensive understanding of the Melbourne Girls Grammar School educational strategy and the important role that this building will serve as part of the school’s 21st century learning environments.

The building provides visual and physical connections across all four levels and provides outdoor amenity in the form of three outdoor terraces, the largest being capable of housing the senior school in a tiered seating arrangement with clear views to the indoor pool during school competitions.

Sapphire worked with Mills Glass the fabricator of the facades of the building to ensure the outstanding results you see in the photos.

More photos to follow once project has reached completion.

AWARDS

2013    WAF Future Projects – Education Shortlist