Lake Macquarie Council – Admin Building

Location:Speers Point , NSW Australia
Architect:EJE Architecture
Finishes:Black Powdercoat
Product:Sapphire Microline 40 & 80, Sapphire 76mm Maxline in double glazed
Completed:March 2021

Lake Macquarie City Council wanted to create a modern, flexible and collaborative space in which the various teams can thrive. While strong consideration was given to activity based working, the overriding objective was to provide a variety of workspaces that support a wide range of business activities. At the same time, the spaces are as flexible as possible, allowing for changes to the workspace in the future.

The brief called for offices and meeting rooms with varying sound ratings and Sapphire’s 40mm Microline, 80mm Double glazed Microline and 76mm Maxline in double glazed was the inspired choice by EJE to fulfil the clients brief.

Photos by Alexander Mcintyre